kamera

Kamerabiler scanner 200.000 biler hver måned i København

Københavnerne bliver overvåget som aldrig før på de danske veje. Dette sker ved hjælp af en ny teknologi, der tillader en kamerabil at scanne de Københavnske billister i jagten på parkeringssyndere. Dette er et led i kommunens nye digitale p-system, der har til formål at inddrive flere penge ind til København. Dette antal er løbet op på 150.000 scanninger pr. måned, som bliver løftet af håndholdte scannere, der tilsammen ramte 400.000 for to måneder.

»Det er gået over alt forventning med vores nye system,« udtaler Jes Øksnebjerg, der er centerchef for Parkering i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune.

Teknologien har ikke kun hjulpet med at finde parkeringssynderene, men den har også effektiviseret kommunens behandlingstid til parkeringstilladelser, som også kommer borgerne til gavn.

Et større antal danskere er bange for den massive overvågning, men dette kan ikke blive misbrugt i den gældende sag:

»Der er en teknisk barriere, som gør, at vi kan ikke udlevere data på, hvilke nummerplader vi har scannet. Det har været et klart krav fra politikerne, at det nye digitale parkeringssystem ikke må bidrage til mere overvågning,« siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *