Invester i et godt kollegaskab

Et godt arbejdsmiljø kræver et godt forhold til ens kollegaer. Det sociale samvær kan minimere chancen for stress, og det kan gøre arbejdsdagen sjovere.

Der er mange gode muligheder for at investere i den finansielle branche. Gode investeringer giver dig et stort overskud på bankkontoen. Men når vi taler om arbejdsmarkedet, så er kollegaskabet det bedste, du kan investere i. Hvis du investere i et godt forhold til dine kollegaer, så kan du skabe dig selv en sjov og bedre hverdag, mens du også mindsker risikoen for at få stress i en ellers travl hverdag.

Med andre ord er det en god idé at sikre, at du gør en indsats for at forbedre dit sociale samvær med dine kollegaer, da det både kan gøre dit såvel som dine kollegaers arbejdsdage bedre. Men hvad kan du helt konkret gøre for at forbedre jeres kollegaskab? Jo, du får i denne artikel et par gode råd til vejen mod dine kolleagers hjerter.

Varm hænderne, mens du varmer kollegaernes hjerter

Det er videnskabeligt bevist, at hvis du holder en varm drik i hænderne, mens du snakker med en person, så opfatter personen dig mere positivt. Det er klart, at du ikke skal gå rundt med en kop kaffe eller the, hver gang du skal snakke med en kollega. Men det er stadig en metode, som du nemt kan bruge ind i mellem.

Hvis du for eksempel er leder i en virksomhed og skal snakke med en underordnet, så kan du jo med fordel tage en kop kaffe i hver hånd og byde vedkommende på en varm drik. Det kan både give personen et bedre indtryk af dig, men samtidig begynder du samtalen på en god måde, da det sætter dig i godt lys. Du mister ikke respekt ved at byde på en kop kaffe. Tværtimod. Det kan rent faktisk få dine kollegaer til at elske dig. Så gør det til et ritual at gribe koppen ind i mellem, når du skal snakke med dine kollegaer. Det kan i sidste ende gøre dine hårde dage nemmere.

Fest, fest og fest

Ikke kun varme drikke kan give et bedre forhold til dine kollegaer. Fest og alkohol kan rent faktisk både hjælpe mod stress og med at give kollegaskabet et kick mod nye højder.

Kan du ikke vente til den årlige julefrokost, eller mener du blot, at dit arbejde godt kunne trænge til flere fester, så kan du med fordel gribe ansvaret og leje et telt på telttilfest.dk og holde stor fest for dig og dine kollegaer.

Det er ikke bare en god aften, som en firmafest medbringer. Det er også et godt samtaleemne på arbejdet, der kan medføre en bedre tone og bedre humør på arbejdspladsen. Og det gode humør kan også hjælpe mod stress, hvilket også giver et bedre arbejdsmiljø.

Derfor skal dig og dine kollegaer bare feste i gennem. Jo flere fester, jo bedre bliver jeres sociale miljø på arbejdet. Så de slidte fliser på terrassen skal ikke holde dig tilbage for at lægge hus til en stor fest for dine kollegaer. Du kan finde nye fliser på fliser.dk.

Giv et kram, og få et smil

Krammezone, High-Five zone eller Giv-et-kompliment-zone. Det er måske ikke noget, som du har hørt om, men flere arbejdspladser har forsøgt at forbedre bedre kollegaskaber ved at indføre zoner, hvor du i løbet af en arbejdsdag kan enten kramme, give en high-five eller give et kompliment til en kollega. På den måde kan du føle dig værdsat af dine kollegaer ved blot at bruge få sekunder på at lade dem vide, at du værdsætter dem.

Noget så simpelt som et kram af en kollega ind i mellem kan gøre jeres samarbejde bedre og mere effektivt.

Det kan både være gratis og simpelt at investere i dit kollegaskab på arbejdspladsen. En varm kop kaffe, et kram eller en high-five kan være vejen til et mere positivt arbejdsmiljø, mens det også mindsker risikoen for, at du løber ind i stress. Hvis du allerede er god til at gribe en kop varm kaffe og kramme dine kollegaer, så kan du hjælpe dit kollegaskab ved at holde en stor fest. Så lej et telt til terrassen, og invitér dine kollegaer på en kold øl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.