Hvordan pitcher du til en investor?

hvis du er iværksætter og søger finansiering, eller du allerede har din idé og produkt på plads og mangler det sidste skub, så skal du måske ud og pitche til en investor. Det er her ekstremt vigtigt at du har 100% styr på dit produkt og fremtidsudsigterne til. Samtidig skal du også være likeable og dem du pitcher for skal have følelsen af, at du er et menneske der er værd at investere i. Inden du overhovedet overvejer at pitche din idé, så skal du have lavet en masse fodarbejde på dit projekt. Her er nogle af de ting, du skal have styr på, inden du kan gå ud og lede efter investorer.

Kend dit projekt ned til den mindste detalje.

Et pitch til en investor kan meget nemt sammenlignes med en mundtlig eksamen. Du er eleven, og investoren er censoren. Hvor eleven skal overbevise censor, om at give ham en høj karakter, skal du overbevise investoren til at give dig sine penge. Og ligesom til en eksamen, så går det dig rigtigt dårligt, hvis ikke du har forberedt dig. Det er fuldstændigt vitalt for dit projekts overlevelse, at du har forberedt dig ned til den mindste detalje. Det værste, der kan ske er nemlig, at investoren stiller dig et spørgsmål, som du ikke kan svare på. Det kunne for eksempel være noget med ”Hvor regner du med at skaffe de skruer, som skal bruges til at skrue dit produkt sammen?” Det er selvfølgeligt bare et tænkt eksempel, hvor det antages, at du skal bruge nogle materialer, men tanken bagved er, at du, inden du går til dit pitch, skal have ringet skrue fabrikanten op, og lavet forhandlinger med ham. På den måde kan du ikke bare svare på investorens spørgsmål, men også uddybe og imponere med dit engagement.

Stå parat med en færdig og professionel hjemmeside

For at dit projekt virkeligt skal imponere, så skal du give investorerne mulighed for, at kende til dit projekt, allerede inden du går til møde med dem. Det kan du gøre ved at oprette en hjemmeside, der fortæller om dit projekt/produkt. Du kan roligt regne med, at investorerne laver deres hjemmearbejde, hvor de finder ud af så meget som muligt om dig, inden i mødes. Ofte kan deres beslutning allerede være taget, inden du går ind ad døren. Ser de en flot, professionel hjemmeside i forvejen, så kan det garanteres, at investorerne bliver nemmere at tale med. De vil hurtigt få den opfattelse, at de hellere må investere i dig, inden nogle andre får øjnene op for mulighederne i dit projekt. Med dette sagt, så er det kun gældende, hvis du får lavet en ordentlig hjemmeside. Hjemmesiden skal emme af professionalisme. Det betyder også, at du skal bruge dine egne billeder, og ikke bare ”stjæle” fra internettet. Du kan lynhurtigt blive skarp til at fotografere. Det eneste det kræver er en ordentlig smartphone og en tripod, også kaldet et kamerastativ.

Hold projektet kørende

Selvom du får et afslag fra en investor, så lad være med at smide hele dit projekt i skraldespanden. Læg det hele frem og undersøg, hvor din idé falder igennem. Du skal bare styrke dine svageste punkter. Mangler du penge til dit projekt? så tag en kredit, det vigtigste er at dit projekt ikke ligger stille, for så kan det nemlig blive ulideligt svært at komme i gang med det igen. Og hvilken skam ville det ikke være, hvis du en dag tænder tv´et og din gamle idé viser sig på skærmen, hvor en anden person tjener en hulens masse penge. Du må aldrig give op, og du må ikke være nærig med dine investeringer til at få dit projekt op og køre. Med et gennemført projekt og en vis portion selvsikkerhed er der ingen grænser for, hvor mange penge du kan tjene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.