Guide til at starte egen virksomhed

Går man med en iværksætter i maven, og har gjort det i mange år, kan man være meget ivrig efter at starte sit eget firma, ligeså snart man får mulighed for det. Men hvor skal man egentlig starte, hvordan starter man, og har man brug for at tage et kviklån for at få drømmen til at blive en realitet?

Herunder finder du en trin-for-trin guide til, hvordan man starter sin egen virksomhed. Disse trin er blot få af, hvad der bør tages stilling til, når man starter sin egen virksomhed op fra bunden af, men det er også nogle af de vigtigste at tage stilling til for at få sin virksomhed op og køre.

  1. Beslut dig for om din virksomhed skal være hobby eller fuldtid

Før man starter en virksomhed, skal man vurdere, hvor meget man regner med at komme til at tjene om året. Tjener man 50.000 kr. eller derover om året, hvilket kun er lidt over 4.000 kr. om måneden, skal man nemlig have et CVR-nummer. Forventer man en omsætning på under 50.000 kr. om året, behøver man ikke at CVR-registrere.

  1. Lav en forretningsplan

Før man går i gang med at oprette sin egen virksomhed fra bunden af, skal man have lavet en forretningsplan. Forretningsplanen skal helst udfyldes så meget som muligt, inden man starter en ny virksomhed op, da dette kan gøre det langt nemmere at starte virksomheden op.

  1. Få en bogholder

Din tid som chef for din egen virksomhed er kostbar, og det kan let tage ret lang tid at sidde og lave regnskab. At lave regnskab kan være stressende, og fjerner fokus fra de andre arbejdsopgaver, man hellere bør bruge sin tid på.

  1. Økonomi

Økonomi er yderst vigtigt at have med i overvejelserne, når man lige så småt begynder at starte sin egen virksomhed op. Man skal overveje, om man overhovedet har råd til at starte en virksomhed op. Hvis ikke skal hvilke lånemuligheder, man har, overvejes hvis man har brug for at låne penge. Herunder er et kviklån en rigtig god lånemulighed. Et kviklån er en nem og hurtig lånemulighed, og på grund af lånets korte løbetid vil man helt fra starten af få et meget klart overblik over, hvor meget lånet vil koste én, samt præcis hvor lang tid man skal betale af på lånet, før man kan forvente at være gældfri igen.

Når man alligevel sidder og tænker over økonomien, er det også vigtigt at beregne hvor store man regner med, at éns udgifter og indtægter bliver, når man får virksomheden startet op, samt hvor stor en kapital man har brug for, for at kunne starte virksomheden op. Man skal også regne ud, om man vil får råd til at betale sine udgifter måned for måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *