Gør kontoret til et behageligt sted at arbejde

Arbejdspladsen er et af de steder, hvor man bruger mest tid i løbet af sit liv, og derfor skal det selvfølgelig være et rart sted at være. Der findes mange svar på, hvordan man kan gøre kontoret og arbejdspladsen til et behageligt sted at arbejde, og mens meget af det har med det sociale og kollegaerne at gøre, så er det også supervigtigt, at de omgivelser, man befinder sig i, er behagelige og giver én lyst og motivation til at arbejde.

Behagelige omgivelser gør arbejdet lidt sjovere

Det er først og fremmest vigtigt at sørge for, at kontoret er et behageligt sted at arbejde for alle medarbejdere, da det kan mærkes på arbejdsindsatsen, når medarbejderne trives. Trivsel på arbejdspladsen har som nævnt meget at gøre med det sociale, men de omgivelser man arbejder i, har også stor betydning. De fleste vil have meget mere lyst til at arbejde, når det kontor, man arbejder på, er et rart sted at være. Har man fokus på at skabe et arbejdsmiljø, som er behageligt og lader alle medarbejderne opnå deres maksimale arbejdsindsats, vil det kunne mærkes, at arbejdet bliver lidt sjovere.

Gør kontoret inspirerende

De fleste bruger omkring 37 timer om ugen på deres arbejdsplads, og arbejder man på kontor, er det vigtigt at holde motivationen oppe, når man skal sidde stille i så mange timer ad gangen. For at motiverer samtlige medarbejdere til at arbejde effektivt skal man gøre kontoret og omgivelserne inspirerende. Det kan hurtigt blive kedeligt at befinde sig på en arbejdsplads så mange timer om ugen, hvis der ikke er andet at kigge på end bare, hvide vægge. Udsmyk væggene med nogle billeder eller malerier eller nogle motiverende citater. Stil nogle indendørsplanter rundt omkring for at bringe lidt liv ind i rummene, og sørg for at der er en god kombination af farver, uden det bliver for meget.

Hav rigelig med plads

Det er langt mere behageligt at arbejde i omgivelser, der er rummelige, åbne og lyse. Hav kontorerne i tilpas store rum, og hav ikke flere møbler i de pågældende rum end der er plads til. Stil ikke mange skriveborde for tæt op ad hinanden. Det er både vigtigt for medarbejdernes skyld, og for at skabe en følelse af at der er mere plads i rummet. Sørg for, at der er masser af lys på kontoret, og placér skrivebordene så tæt på vinduerne som muligt, så der kan komme masser af naturligt lys ind.

God komfort gør hele forskellen

Når man sidder ned og arbejder hele dagen, er det vigtigt med god komfort. Det gør arbejdet lidt sjovere, hvis man ikke skal døje med ondt i nakken og ryggen, fordi man sidder dårligt i løbet af dagen. Når der snakkes om god komfort i denne sammenhæng, skal man hovedsagligt tænke på kontorstole og skriveborde. Det er vigtigt, at begge disse er indstillet og tilpasset korrekt til hver enkel medarbejder, og derfor er det smart med en hæve-sænke funktion på både stolen og bordet. Det giver medarbejderne muligheden for selv at vælge, hvordan de vil sidde (eller stå) og arbejde. Hvis kontorerne på din arbejdsplads trænger til at opgradere de gamle møbler, skal der ofte købes i store mængder. Det kan derfor være smart at købe det hele på én gang for at spare penge og købe det på et udsalg. Køb for eksempel de nye møbler til kontoret på Black Friday for at spare penge på de nye kontormøbler.

Sørg for et godt indeklima

Et godt indeklima er naturligvis vigtigt langt de fleste steder, men især på arbejdspladsen, hvor man skal kunne koncentrere sig i lang tid ad gangen, er det nødvendigt. Det er ubehageligt at arbejde i for varme eller kolde omgivelser, og det kan være svært at koncentrere sig. Sørg for, at der er god ventilation i hele bygningen, og at der eventuelt er installeret aircondition til de varmeste dage på året og el-, fjern- eller centralvarme til den kolde vinter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.