Giv julefrokosten et ekstra pift

Haps.. Haps.. Haps.. Nu skal vi ha’ snaps. En snaps eller ti hører sig til en god julefrokost. Det er dog de færreste, der har lyst til at drikke sig en kæp i øret i snaps. Derfor hører andre alkoholiske drikke også hjemme til julefrokosten. Øl og vin kender vi alle, men bliver de fleste trætte af i længden. Cocktails og drinks bliver ofte nedprioriteret til fester, fordi der skal flere forskellige ingredienser i glasset. Mange synes det er bøvlet at skulle handle ind til, for hvilke spiritusflasker skal indkøbsvognen egentligt fyldes med? Gæsterne til en julefrokost har ofte forskellige præferencer indenfor drinks og cocktails. En ting er dog sikkert – De fleste vil bytte en lunken juleøl eller snaps ud med en frisk cocktail til julefrokosten.

Udvid horisonter og lær noget nyt

Cocktailverdenen bliver større og større. Faktisk har den aldrig været større, og gemmer på masser af drinks, vores smagsløg aldrig før har lagt tunge til. Klassikerne Vodka juice, Gin og tonic og Rom og cola kan i dag pakke sammen, da de kan erstattes af mere avancerede og langt mere velsmagende drinks. Har du måske hørt om Gin hash, der hitter på diverse barer og natklubber for tiden? Det er en simpel gin og lemon, med et twist af mangosirup, der lige giver drinken ekstra velsmag.

Der er dog langt mere avancerede cocktails, som ikke alle tør give sig i kast med derhjemme. Det er dog muligt at blive klogere på området, ved at lade sig inspirere og få gode tips fra en bartender. Pift julefrokosten op med et cocktailkursus, så du og dine venner, familie eller kollegaer, alle kan blive klogere på cocktailverdenen. Et cocktailkursus er desuden et sjovt og festligt indslag til julefrokosten, hvor nogen ofte sidder ved bordet og hænger, mens andre sveder på dansegulvet. Cocktailkurset er for alle, og samler både de der kan lide at kridte danseskoene, og de der har det bedst med et glas i hånden ved bordet.

Her kommer en eller flere bartendere ud til julefrokosten og sørger bl.a. for drinkssmagning, cocktailquiz og at lære deltagerne at fremstille forskellige drinks. Så kan folk tage viden med sig, som de kan lege med derhjemme på en dag, hvor de ikke har tømmermænd. Samtidig vil de fleste nok også få øjnene (og munden) op for nye drinks, som de aldrig i deres vildeste fantasi havde troet, at de ville synes om.

Den perfekte drink

Den perfekte drink findes ikke. Faktisk er den perfekte drink helt individuel, og vi har alle vidt forskellige præferencer og ønsker. Derfor kan det være svært at udvælge, hvilke tre drinks der skal være mulighed for at få til en julefrokost. Variationen af drinks er oftest ikke stor, da det hurtigt løber op, at købe ind til 15 forskellige cocktails. De fleste drinks indeholder dog is, da selv en dårlig drink kan løftes flere niveauer, hvis bare den serveres kold. Isterninger er derfor et must og skal altid være i baren til en julefrokost.

Derefter skal du finde ud af, hvilke drinks der skal serveres til festen. En god ide er, at have forskellige spiritusser, som dine gæster kan vælge imellem. Det bliver hurtigt kedeligt, hvis kun du har købt rom og alle drinks så udspringer heraf. Vælg forskellige procentholdige spiritusser som eksempelvis vodka, rom, gin, tequila eller whisky og lad dem være udgangspunktet for din drink. Herefter kan du nemt surfe dig frem til diverse drinks på nettet eller få tips og tricks med på vejen fra venner eller bartendere. Bartenderne vil ofte vide, hvad der falder i smag hos netop den målgruppe, du holder julefrokost for.

Er aldersgennemsnittet godt oppe i årene, skal cocktailudvalget ikke være for skævt og moderne. Er størstedelen af julefrokostgæsterne unge, vil de oftest gerne have nye og spændende drinks, som ikke smager af det velkendte og hvad mor og far drak, da de var unge. De midaldrende har ofte også præferencer, men har nemmere ved at tilpasse sig de unge eller de ældre. Find også ud af hvad budgettet for alkohol til festen er. Overvej om du skal have drinks med få ingredienser, eller om du har luft i budgettet til mere avancerede og velsmagende drinks. Der er i det hele taget mange ting som du bør overveje, før du finder de drinks, du vil servere til din julefrokost. Noget vi dog kan slå fast er, at drinks er et hit hos gæsterne til en julefrokost!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.