nyheder

Find den rigtige type lån til dine behov

Når man har brug for at tage et lån, skal man have sine behov med i overvejelserne. Hvor stort skal lånet være? Hvor hurtigt skal man bruge pengene? Og hvad skal man bruge pengene på? Man kan ikke bare tage et helt tilfældigt lån, og for at gøre det lettere for sig selv, er det fornuftigt at kende til forskellige former for lån og finde ud af, hvilken af dem, der passer bedst til de behov, man har. Hvordan man gør det, er der en vejledning på her. Når du har fået styr på, hvilket lån du skal tage, så find de nyeste lån hos dine-penge.dk.

Dan dig et overblik over din økonomi

Før du kaster dig ud i at skulle låne penge, skal du have dannet dig et godt overblik over din økonomi. Men der skal lidt mere til end blot at kende til sin indkomst samt faste udgifter; du skal også kende til eventuel gæld og tidligere lån, der også skal betales tilbage. Det er også vigtigt at vide præcis, hvad det vil sige at låne penge. Hvis du har behov for at låne store mængder af penge, for eksempel til bolig, skal du vide hvor meget, du har råd til at låne, samt hvor lang tid det vil tage dig at betale lånet tilbage. Hvis du er i tvivl om noget, eller hvis du skal låne mange penge, er det altid fornuftigt at snakke med din bankrådgiver, før du tager et lån.

Når du skal låne små beløb

Som tommelfingerregel bør man altid lån så lidt som overhovedet muligt, så det er en god idé enten at spare så meget som muligt op, inden man tager lånet, eller låne præcis den mængde penge, man har brug for og ikke runde op, fordi det er et pænere tal. Jo mindre lånet er, jo hurtigere er det nemlig at betale det tilbage og få det ud af verden. Hvis du kun skal låne få tusind kroner, er det en fordel at vælge et kviklån eller et sms-lån. Begge dele har et lavt lånebeløb, er lette at få fat på og hurtige at tilbagebetale. Er du studerende, kan du med fordel vælge et studielån, som kun gives til studerende og er det billigste lån, man kan få.

Når du skal bruge pengene hurtigt

Nogle gange kan man pludselig få brug for penge, som man ikke har, og her er det smart at vælge et lån, som er nemt at finde og hurtigt at få udbetalt. Her er kviklån igen et godt bud, da man typisk ansøger om det på nettet og da selve ansøgningsprocessen er meget kort. Hvis ens ansøgning bliver godkendt med det samme, får man pengene udbetalt hurtigt. Også et sms-lån er relevant her, da man ofte får pengene udbetalt indenfor få dage. Et forbrugslån kan også i nogle tilfælde udbetales hurtigt, og her kan man typisk låne flere penge, end hvis man vælger et kviklån eller et sms-lån. 

Når du skal låne penge til bolig

Hvis man skal flytte, bygge hus eller bygge ud og har brug for at låne penge til det, er der lidt mere at tage hensyn til, end når man skal låne småbeløb, og banken kommer oftest ind over. Et realkreditlån er en typisk løsning, når der skal lånes penge til køb af fast ejendom eller lån i friværdien i et hus. Realkreditlånet kan være på op til 80% af boligens værdi, hvor man selv skal kunne være i stand til at betale resten af boligen ved hjælp af en opsparing eller et banklån. Et banklån bruges også i forbindelse med bolig, men bruges ofte kun, når man ikke kan finansiere sin bolig igennem et realkreditlån eller sin opsparing. Et banklån tager man i sin egen bank, og ansøgningen kræver en grundig gennemgang af ens økonomi udført af banken selv, så de kan vurdere, om man vil være i stand til at betale lånet tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.